6 settembre 2009

Mini Tatin alle pere e grana - WHB # 199


Un dolcetto veloce e sfizioso in un classico abbinamento: pere e grana.


mini tatin pere grana


Ingredienti per 7 mini tatin:

un rotolo di pasta sfoglia
grana padano giovane (9 mesi) a scaglie
4 pere mature
una noce di burro
zucchero di canna
7 stampi per tartellette di 10 cm. di diametro
- Ungere gli stampi per tartellette col burro e cospargere di zucchero di canna.
- Sbucciare ed affettare le pere e disporle ordinatamente sul fondo degli stampi.
- Cospargere con 2/3 cucchiaini di grana e ricoprire con un disco di pasta sfoglia.
- Infornare a 200° per 15/20 minuti finchè la pasta sfoglia sarà ben dorata.
- Sfornare e lasciare raffreddare un paio di minuti quindi capovolgere sul piatto da dessert.
- Deliziose con gelato alla crema.




This recipe participates to WHB # 199 hosted by Chris from Mele Cotte
Thanks again to Haalo who manages greatfully all events,
Thanks again to Kalyn for her successfull idea!
Mini Tatin with Pears and Parmesan

An easy and quick dessert in a classic combination: pears and cheese.

mini tatin pere grana

Serving 7 Mini Tatin:

250 g puff pastry
Mild Grana Padano chopped in flakes
4 ripe pears
butter
sugar cane
7 molds for mini tartlets

- Grease the molds with butter and sprinkle with sugar cane.
- Peel and slice the pears and arrange them neatly on the bottom of the molds.
- Sprinkle with 2/3 teaspoons of parmesan and cover with a disc of puff pastry.
- Bake at 200 ° for 15/20 minutes until the pastry is golden brown.
- Remove from the oven and let cool a few minutes then turn upside down on dessert plate.
- Lovely with vanilla ice cream.

WHB # 199 Round up

2 commenti:

Dewi ha detto...

What a delicious Pear Tatin Ci. Like the mini size too!

Cindystar ha detto...

Thanks, Elra, have a nice week!

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